onsdag 29 maj 2013

Sparris och rabarber tider!

Nu har vi skördat av sparrisen som vuxit till sig rejält i år. Det är en härlig känsla att äta sparris stängler som snacks, så mjälla och fina. Behöver verkligen inte skalas. Och stammen är godare än toppen - normalt tycker jag att det brukar vara tvärt om.

Här gäller det att skörda innan de drar iväg i höjd.
 Rabarbern odlad i drivningsklockorna blev verkligen en positiv överaskning. De vart så mjälla och fina i smaken och oxalsyran är inte lika stark som normalt, en  mildare och mer delikat smak. Vi gjorde en god rabarberkräm som vi serverade med pannacotta - inte helt fel!
Nyskördad sparris och rabarber

Mina fina drivningsklockor för rabarber, och framför dem enkla odlingsbäddar för jordgubbar.

torsdag 23 maj 2013

Stora rundeln vid Humlegården

Blommar för fullt med tulpaner, bergenia och gulltörel! En ganska annorlunda och härlig kombination tycker jag. 

söndag 12 maj 2013

Vitsippe tid på Mora

På vägen runt sjön täcks marken av vitsippor

Vackert när ormbunkar slår ut

Mina nya rabarber klockor som ska bleka fem plantor. Sen kan vi ha rabarber provning!

Det är fortfarande kallt i jorden, men sommar i luften. Sådde morötter, rödbetor, sockerärtor, ruccola, frisé och  dill.

Avtäckning på övervåning och kök!

Idag har vi firat att vi är klara med måleriet på övervåningen och i köket! Här kommer lite bilder på de färdiga rummen. Skönt at...